* Astazi este aniversarea a 50 de ani de la prima aparitie pe hartie a personajelor din seria de benzi desenate Asterix et Obelix. Chiar si Google ii sarbatoreste pe cei doi gali liberi:
Aceastea sunt BD-urile mele preferate; le citesc si acum cu incantarea pe care o simteam cand eram copil si invatam bazele vocabularului limbii franceze (sanglier, marcassin, festin, cervoise, braies, par Toutatis, par Bélénos, Non Môssieur!, tout le monde sait que c’est dans le sens vertical que les rayures amincissent !).
Merci les gars!
* Trecand la chestiuni mai serioase, am citit ieri doua articole interesante: primul – despre previziunile lui Philip Roth privind soarta romanului, data fiind pasiunea recenta a omenilor pentru privitul diverselor ecrane; al doilea – despre schimbarile pe care le produce in activitatea creierului cititul pe suport electronic.
* Cateva linkuri care ar putea sa ii intereseze pe SFisti:
Va aparea un prequel la I, robot , semnat de Mickey Zucker Reichert; e vorba de o trilogie, pentru publicarea careia exista acordul celor care detin acum drepturile de autor ale lui Isaac Asimov.
Un interviu cu G. R. R. Martin (daca am inteles bine a aparut prin iunie 2009), in care povesteste despre viata sa si despre A Song of Ice and Fire. Cel mai mult mi-a placut ca a recunoscut care-i personajul sau preferat din serie: Tyrion Lannister, bineinteles. In alta ordine e idei, manuscrisul cartii A Dance with Dragons e deja maricel: 1100 de pagini.
La SF Signal: What You Should Know About Speculative Fiction and Mainstream Acceptance – partea 1 si partea a 2-a.
* Romanele despre viata casierelor de supermarket par sa se vanda bine. Aici puteti citi o conversatie-interviu cu doua foste casierite, acum scriitoare.
Presupun ca Science et Vie (articolul „despre schimbarile pe care le produce in activitatea creierului cititul pe suport electronic”) e incarnarea vie a „asa nu”-ului scriiturilor pe suport electronic. Sigur ca imi produce modificari in creier un astfel de mod de prezentare, incep sa curga sucurile enervarii! Asta asa, ca sa mai drenez din sucurile alea. In rest, multumiri pentru link-uri, articolele sint interesante.
@smn – Dom’le cate pretentii 😀 Modul de prezentare e oribil indeed, cred ca au facut-o intentionat. Eu am citit dosarelul in versiunea tiparita a revistei si mi s-a parut ca-i demn sa fie mentionat. So… dead trees are better, yes? 🙂
hei, multumesc de link-ul la interviul cu Martin, foarte misto! ce bine ca-i place Tyrion, poate nu mi-l omoara! 😀
@capricornk13 – Ha! si de Rob Starke ii placea, scria nu stiu unde ca a fost f traumatizant pt el sa-i faca ce i-a facut. E sucit moshu’.