M-am hotărât (în urma anumitor conversații cu anumite persoane) să reiau postările cu anunțuri, links și alte chestiuni interesante găsite ici-colo. Deci iată:
* Pe site-ul revistei Galileo am aflat de inaugurarea la București a unui Muzeu temporar al Benzii Desenate. Între 16 iunie și 16 octombrie toți bedefilii sunt așteptați la Muzeul Național de Artă Contemporană (pe Calea 13 septambrie), la etajul 4, unde vor putea să viziteze expoziții de benzi desenate românești și străine și să participe la o bogăție de manifestări (concerte, ateliere, conferințe și câte și mai câte).
Site-ul Muzeului Benzii Desenate este aici, deocamdată în construcție.
* Cei de la Nemira organizează un concurs cu premii generoase (sute și sute de RONi). Este deschis tuturor bloggerilor, deci pe ei!
* Un articol de pe blogul de cărți de la Guardian despre comerțul cu cărți și despre creșterea puterii supermarketurilor. Un fragment:
[…] the single biggest (but rarely acknowledged) problem in publishing today: most of the biggest firms are dominated by cynics and fools. The people in control care nothing for the quality of the product and will always put short-term gain before long-term growth. They remain frustratingly risk averse when it comes to publishing original or unusual material, or promoting new writers, but they will happily endanger their long-term survival at the merest hint of skirt from a big corporation.
De citit și cugetat, inclusiv la locurile din care ne cumpărăm de citit.
* O serie de fișe despre „cum să bei ca scriitorul tău preferat”. Unde am descoperit că am, pare-se, afinități cu Bukowski, singurul băutor de bere din lot.
* Și, nu în ultimul rând, aruncați un ochi peste site-ul Bicicletei galbene, un blog colectiv cu vederi progresiste de la care tot sper sa obțin un link (am dat chiar și Like pe Facebook, ce trebuie omul să facă, domnilor?!).
* Și, în ultimul rând, aici este recenzia mea din cel mai recent număr al revistei Suspans.ro. Ca de obicei, gratis, frumos, gustos.
merci pentru ştirea despre bd! 🙂
spor-t!
@eumiealmeu – vizitare faină, dacă ajungi pe acolo 🙂
:))))) doar să spună, doamnelor! mersi mult :)!
@bicicleta galbenă – whew! bine că nu fu cu probă de dans de societate&bune maniere la pescuit 🙂 mersi frumos 🙂
n-ai putea elabora un pic pe tema supermarket-urilor si cartilor? ca nu m-am prins…
daca e scris in articol si nu in citatul dat… cum ne sade bine pe internet, n-am citit articolul 🙂
@smn – păi articolul se leagă, de exemplu, de faptul că în UK supermarketurile au ajuns să aibă o putere îngrijorătoare pe piața cărții – pot face și desface cărți și edituri, prin selecțiile pe care le fac, și urmând criterii strict economice (nu legate de valoarea unei cărți sau a alteia). iar patronii de edituri se lasă duși de val.
@smn – în citat era vorba de venalitate, de-aia mi-a plăcut 😀
ah, venal… iata un cuvint frumos, de mult nu l-am mai auzit 🙂 si ma intreb de ce, intr-o lume atit de venala 🙂
ma intreb cit e de reala (sau actuala) problema aceasta cu puterea supermarket-urilor, daca nu e de fapt veche: intotdeauna s-au cumparat tone de maculatura sau carte usoara. de asemenea, ceea ce pentru unii e carte usoara pentru altii e literatura de calitate. ok, poate ca o sa si citesc articolul, sa vad daca aduce ceva discutiei 🙂
@smn – eu văd lucrurile așa: nu e chiar OK să lași prea multă putere pe piața cărții acelor vânzători care au in cap doar profitul; ei vor scoate în față chestiile care se vând enorm&repede și nu vor scoate la vânzare cărți care se vând mai puțin (poezie, eseistică și literatură mai serioasă…). iar când toată lumea ajunge să cumpere cărți de la supermarket (pentru ca librăriile tradiționale dau faliment) veștile sunt triste pentru cei pe care nu îi interesează doar best-seller-urile.
evident că mereu s-au cumpărat nenumărate volume de maculatură; dar ideea e să nu ajungi să ai acces doar la ele.
Ne-am mutat pe http://bicicletagalbena.ro 🙂
Bravaaaaaa 🙂 Schimb mintenas linkul.